Over ons

Erik Onstenk

HBO-Student (19)

Ik ben tweedejaars student Vastgoed en Makelaardij aan het Saxion in Enschede. Ik vind het leuk om anderen te helpen en dingen uit te leggen. Vorig jaar heb ik een jaar lang bij een makelaarskantoor mogen werken. Hier heb ik geleerd gestructureerd te werken en hoe belangrijk goede communicatie is.

Voordat ik aan mijn studie begon heb ik havo afgerond. Tijdens mijn middelbareschooltijd ben ik te laat begonnen met het gebruiken van bepaalde leer- en planningsmethodes. Hierdoor verliepen de laatste jaren waarin veel stof werd aangeboden moeizamer. Om dit bij anderen te voorkomen wil ik daar wat aan veranderen. De kennis over deze leer- en planningsmethodes moet eerder worden aangeboden aan leerlingen.

HuiswerkBegeleidingEnschedeBrugklasErik4
HuiswerkBegeleidingEnschedeBrugklasTycho2

Tycho Prevo

HBO-Student (20)

Evenals Erik ben ik ook tweedejaars student Vastgoed en Makelaardij aan het Saxion Enschede. Ik ben voor langere periode coach/trainer geweest van een prestatie hockeyteam. Tevens heb ik gewerkt als promotiemedewerker voor maatschappelijke doelen. Tijdens beide werkzaamheden vond ik het altijd enorm leuk om mijn kennis over te brengen aan anderen.

Zelf ben ik vanaf het eerste jaar van de middelbare school bezig met plannen en efficiĆ«nt leren. Dit heeft mij dan ook altijd geholpen op momenten dat huiswerk of toetsen onverwacht op werden gegeven. Ik dacht altijd dat iedereen dit deed, maar niets blijkt minder waar. De meeste middelbare scholieren beginnen enkele dagen van tevoren met leren en that’s it. Hier wil ik graag verandering in brengen door leerlingen vanaf de start van de middelbare school efficiĆ«nt te leren leren en plannen, zodat er nog voldoende tijd overblijft voor andere interesses.